Ce faci pentru sistemul imunitar al bebeluşului în sezonul rece

Ce faci pentru sistemul imunitar al bebeluşului în sezonul rece

Deşi nu ai cum să scapi de banala răceală a copilului în sezonul rece (organismul unui bebeluş are nevoie de un timp de adaptare în faţa microbilor întâniţi pentru prima data în viaţă), există o serie de strategii menite să îi întărească sistemul imunitar şi să reducă numărul zilelor de convalescenţă.

1. Oferă-i laptele matern cât mai mult timp posibil
Nu renunţa să îţi alăptezi bebeluşul decât din motive medicale. În rest, puiul tău are nevoie de lapte matern pentru o perioadă de timp cât mai lungă, deoarece anticorpii de la mamă se transmit bebeluşului prin lapte.

2. Evită să mergi în perioada iernii în locuri publice
Ai grijă ca cel mic să nu aibă contact cu foarte multe persoane în sezonul rece, deoarece majoritatea virzelor se transmit pe cale aeriană, la doar câţiva metri distanţă.

Recomandarea este ca, în această perioadă, nici musafirii să nu stea în preajma copilului (persoanele infectate cu virusuri iarna sunt contagioase înainte să apară vreun prim simptom).

3. Nu permite să se fumeze în casă
Fumatul pasiv, mai ales în cazul copiilor, aduce o mulţime de probleme. Totodată, este responsabil şi de declanşarea otitelor, prin faptul că particulele mici de tutun blochează urechea internă a bebeluşului.

4. Oferă-i supă de pui
Pe lângă laptele matern, de mare ajutor este şi supa de pui. Specialiştii au demonstrat că acest preparat conţine substanţe cu proprietăţi antiinflamatorii.

5. Nu uita de vaccinurile obligatorii
Dacă ai grijă ca puiul tău să fie la zi cu vaccinurile, atunci îl scuteşti de o mulţime de neplăceri. Nu va mai avea probleme cu gripa, rujeola, orieonul sau vărsatul de vânt.

6. Asigură-te că are parte de odihna corespunzătoare
Pentru un sistem imunitar puternic copilul are nevoie să se odihnească în mod corespunzător. Trebuie deci să îl protejezi de poluarea fonică şi să fii atentă în permanenţă la nevoile sale pentru un somn liniştit şi odihnitor.

7. Apelează la tratamente naturiste
Apelează la ajutorul tratamentelor naturiste, dar doar în momentul în care ai obţinut acordul medicului pediatru, care îi stie istoricul sănătăţii şi poate evita ceva nerecomandat.