Cum să te Pregăteşti de Venirea pe Lume a Bebeluşului?

Cum să te Pregăteşti de Venirea pe Lume a Bebeluşului?

Dacă în scurt timp urmează să îl ţii în braţe pe cel mai nou membru al familiei, înainte să ajungi la maternitate, este firesc să te ocupi de câteva lucruri, necesare atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă.

Chiar dacă momentul naşterii înseamnă emoţii puternice şi teama de neprevăzut, naşterea unui copil trebuie să reprezinte un moment de bucurie în familie. Ca să nu te prindă pe neaşteptate venirea pe lume a celui mic, încearcă să achiziţionezi din timp tot ce este necesar pentru perioada post-natală.

Începând cu achiziţionarea unui pătuţ şi terminând cu decorarea camerei bebeluşului, este important să acorzi atenţie fiecărui detaliu, pentru ca la sosirea din maternitate să te ocupi exclusiv de îngrijirea sugarului.

Cumpărături pentru bebeluş
Începând cu luna a şaptea de sarcină, este timpul să te preocupe bagajul pentru maternitate, din care nu trebuie să lipsească scutecele şi hăinuţele copilului. Cumpără din timp primele haine pentru nou-născut, iar dacă ştii sexul celui mic, cu excepţia mărimii, este bine să ţii cont şi de culoarea lucrurilor.

De reţinut!
– Ţine cont de anotimpul în care se naşte ca să cumperi doar 3-4 seturi de haine necesare pentru primele săptămâni de viaţă. Achiziţionează mai multe haine după ce naşti pentru că un bebeluş mare nu va încăpea mult timp în hăinuţe destinate primelor 3 luni de viaţă.
– Un bebeluş are pielea foarte sensibilă şi se poate irita uşor, de aceea lenjeria de corp trebuie spălată obligatoriu înainte să îl îmbraci cu ea cu detergenţi speciali.

Igiena şi baia bebeluşului
După ce i-ai asigurat copilului primul set de haine pentru ieşirea din maternitate, aminteşte-ţi de articolele necesare pentru igiena corporală: scutece, şerveţele umede şi uscate, prosop şi halat de baie, ulei de masaj, dar şi cădiţă de plastic pentru îmbăiat. Consultă medicul pediatru pentru mai multe recomadări în acest sens.

La plimbare
Scaunul de maşină şi căruciorul sunt alte cumpărături de care trebuie să te ocupi în ultimele săptămâni de sarcină, pentru că aceste achiziţii sunt obligatorii la plimbarea bebeluşului, mai ales dacă familia are un autoturism.

Hrănirea bebeluşului
În ceea ce priveşte hrănirea noului-născut, decizia alăptatului la sân îţi aparţine. Pentru ca cel mic să beneficieze de alimentaţie naturală, trebuie să ştii că naşterea prin cezariană poate amâna momentul alăptării la sân. Până atunci este bine să ai pregătite câteva biberoane pentru lapte şi ceai, pompă de sân, vas pentru sterilizarea biberoanelor, cât şi sutien pentru alăptat.

Fii practică
Primeşte copilul într-un ambient plăcut şi decorează-i camera înainte să naşti. Fie că alegi tapet pentru odaia micuţului sau preferi un desen frumos pe perete, optează pentru soluţii ecologice care să nu afecteze sănătatea micuţului.

Un umidificator necesar pentru buna respiraţie a micuţului, un balansoar în care să îl legeni pe cel mic şi un carusel de pătuţ sunt câteva lucruri utile care îl vor face pe bebeluşul tău să zâmbească şi să se acomodeze imediat cu noul mediu de viaţă.

Asigură-i copilului de la bun început un spaţiu propriu de dormit, ca să nu-i creezi o dependenţă faţă de tine, iar dacă îl culci în pătuţul lui, cumpără-i şi câteva lenjerii de pat.

Şi nu în ultimul rând pune în ordine toate lucrurile de care ai nevoie pentru îngrijirea celui mic, ca să nu stai să le cauţi atunci când ai nevoie de ele

Fii organizată, iar atunci când ai nevoie de ajutor nu te sfii să apelezi la membrii familiei şi să îl implici pe tată în creşterea bebeluşului.

Îngrijirea şi creşterea unui copil este o provocare pentru orice mamă, dar cu răbdare şi iubire, te vei descurca, mai ales dacă cei apropiaţi îţi acordă sprijin moral.